Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Deklica se crklja s svojim psom.

Foto nasveti

Preprosto wow: tako nastanejo najboljše fotografije psov

Dinamični ali umirjeni portreti, smešni posnetki: naše pse lahko ujamemo v številnih različnih življenjskih situacijah. Z vami bomo delili, na kaj je vredno biti pozoren med fotografiranjem. Prav tako vam bomo dali nekaj nasvetov o foto opremi.

Štiri tačke, dvonožni prijatelj in fotoaparat: fotografiranje psov je poseben izziv. S pravimi triki in nekaj domišljije lahko posnamete čudovite fotografije tudi s pametnim telefonom. Zbrali smo sedem motivov in predstavili vam bomo, kako so nastali.

1. nasvet - barvno polje: pravo mesto

Beli pes stoji na makovem polju.
Poiščite posebna mesta, kjer je lahko vaš pes v središču pozornosti – najbolje seveda na prostem.
Naročite svoje stenske dekoracije direktno pri CEWE.

Ko so polja pokrita s cvetjem, je čas za fotografiranje štirinožcev. Več kot je črnega ali belega v dlaki psa, bolje bo izstopal na barvni fotografiji. Na splošno te vrste posnetkov odlično izpadejo s katerim koli fotoaparatom ali pametnim telefonom. Če želite, da je fotografija spredaj "zamegljena", kot v primeru, ki ga prikazujemo, izberite odprto zaslonko - ali dodajte ta učinek med obdelavo fotografije.

2. nasvet - in... akcija: ujeto gibanje

Deklica se igra s svojim psom na vrtu.
Pri igri ali teku je bistvo »ujeti« pravi trenutek. Najbolje je, da posnamete celo serijo fotografij.

Z otrokom in psom zunaj se veliko dogaja, vedno je vse v gibanju. Da bi fotografsko »zamrznili« gibe, jih »ujeli«, je potreben zelo kratek čas osvetlitve – in to zahteva veliko svetlobe, sicer bo kamera samodejno izbrala osvetlitev, pri kateri gibi niso zamrznjeni, ampak zamegljeni. Če fotoaparat ali pametni telefon nastavljate ročno, izberite čas 1/500 ali še bolje 1/1000 sekunde.

3. nasvet – portret psa malo drugače: igrajte se s perspektivami

Pes z odprtim gobcem, posnet pod širokim kotom, nekoliko od spodaj.
S posebno goriščno razdaljo in nenavadno perspektivo lahko posnamete fotografije, ki izstopajo.

Širokokotni posnetki obrazov od blizu niso ravno najboljši, saj precej popačijo proporce. Po drugi strani pa lahko na ta način ustvariš prav smešne posnetke, ki si jih morda ne želimo videti kot portret samega sebe – je pa izjemno zabavno fotografirati našega dlakavega ljubljenčka na tak način. Mnogi pametni telefoni imajo zdaj širokokotni način.

4. nasvet - simpatičen 'pasji' selfie

Mlada ženska fotografira sebe in svojega psa.
Selfiji s psom so še posebej dobri, ko sta oba v sproščenem položaju, kot na primer na tej fotografiji, kjer ležita.

Ne glede na to, ali gre za spontano ali zrežirano fotografijo: dober selfie lahko posnamete v nekaj sekundah. Pri fotografiranju hišnega ljubljenčka veljajo enaka pravila kot običajno: ozadje mora biti mirno, nihče ne gleda neposredno v sonce, ampak v objektiv fotoaparata. Raje fotografirajte nekoliko od zgoraj – tako se lahko izognete »učinku« dvojne brade. Najboljše fotografije bodo tiste, na katerih boste šli k svojemu psu, ki je že našel miren položaj za popolno fotografijo.

5. nasvet - polno čustev: intimen odnos med človekom in psom

Ženska sedi s svojim psom na pomolu in ga objema.
Mirno okolje, človek in pes, ki se imata rada: fotograf je posnel fotografijo v pravem trenutku, ko je pes gledal naravnost v kamero.

Najboljše fotografije pogosto nastanejo spontano v trenutku. Takrat namreč fotografi ne motijo ​​dogajanja, ne odvračajo pozornosti, ampak fotografirajo neopazno. Težko je ostati neopažen s strani ljudi, ki se takoj poskušajo fotografirati, se lepo nasmejati, gledati v kamero in tako zmotijo trenutek. Dejstvo, da pes na tej fotografiji gleda v kamero, je dobrodošlo in še poveča prikupnost ujetega trenutka.

6. nasvet ​​- prijetna zabava: eksperimentirajte za osupljive fotografije

Pes, ki sedi na deski za surfanje, poskuša spraviti žogo v vodo.
Fotografiranje živali med njihovo najljubšo igro običajno ni enostavno – a je vredno truda.

Kdaj se vaš pes najbolj zabava? Takrat ustvarite fotografijo. Tudi če se bo treba malo bolj potruditi. Navsezadnje lahko na ta način zelo lepo "ujamete" osebnost vašega ljubljenčka. To so trenutki, ko fokus ni na vas in na kameri. Vedeti pa je treba, da situacije, kot je ta, ki jo prikazujemo v našem primeru, ko je pes napol v vodi, ne ujamete zlahka.

7. nasvet - oh, tako sladko: ujemite ljubeče trenutke

Pes, ki leži na beli podlagi, fotografiran od zgoraj, tako da sta vidna le hrbet in rep.
Ni nujno, da je vse ves čas na sliki. Približani posnetki brez ozadja, ki se osredotočajo na en detajl, so neverjetno močni.

Za fotografiranje od blizu je treba razmišljati o motivu, ki ga želite ujeti in se ne fokusirate le na obraz. Na primer, lahko imate živalsko taco v roki, ujamete jezik med sopihanjem, samo predel okoli oči, obraz od blizu, taco od spodaj – vendar pazite, da se pes počuti udobno med fotografiranjem. Navsezadnje bo zabava vidna tudi na fotografiji.

Tehnični nasvet: Optimalna foto oprema za fotografije živali.

Čeprav dandanes ljudje veliko fotografiramo spontano s svojimi pametnimi telefoni, kar povsem zadostuje za marsikatero situacijo, so prav fotografije živali lahko veliko boljše, če jih posnamemo s pravim fotoaparatom z izmenljivimi objektivi. Z zoom objektivom lahko bolj prilagodljivo izberete obrez slike. S teleobjektivom pa lahko posnamete čudovite posnetke od daleč, na katerih je ozadje čudovito zamegljeno, fokus pa popolnoma na vašem psu.

Zdaj ste na vrsti vi: svojega štirinožnega ljubljenčka postavite v središče pozornosti – da boste lahko posneli njegove edinstvene fotografije z wow učinkom. Ovekovečite najbolj spektakularen posnetek kot stensko dekoracijo za vaš dom ali ustvarite edinstveno fotografijo in jo uporabite na ovitku za telefon z vrvico, ki je popoln spremljevalec, ko greste na sprehod. Upamo, da jih boste z veseljem preizkušali in želimo vam veliko užitkov z našimi izdelki.

Inspiracija - ideje za darila

Z uporabo vaših osebnih fotografij.